صفحات

۱۳۸۹ آبان ۱۸, سه‌شنبه

ارز پاشی دولت در بازار


چند مورد در رابطه با ارقام ارایه شده در مصاحبه رییس محترم بانک مرکزی لازم به ذکر است .

1- میزان فروش روزانه نفت ایران در سال گذشته بیش از 2700000 بشکه در روز بوده است که با حتساب میعانات گازی و متوسط بشکه ای 70 دلار با عدد ارایه شده مطابقت نمیکند
2- آیا واردات دولتی نیز با ریال پرداخت میشود که بانک مرکزی دلار ها را بعد از تبدیل به ریال به دولت میدهد ؟
3- با این حجم اضافه ارزی که داریم چرا به پس انداز ها اینقدر سود میدهند ؟
4- از په زمانی خریداران نفت پول ما را به صورت نقدی میدهند که بانک مرکزی مجبوراست با فروش آن در بازار داخل ریال تهیه و به دولت بدهد؟
5- در صورت تزریق سالانه 50 میلیارد دلار به بازار داخل و جمع اوری ریال آیا دولت قادر به تزریق معادل آن به اقتصاد علاوه بر درآمد های ریالی خواهد بود ؟

ووووو




ارز پاشی دولت در بازار
ارز پاشی دولت در بازارچاپپست الکترونیکی
اقتصادی - پول و سرمايه
دوشنبه, 17 آبان 1389 15:09
altایران اکونومیست: رييس‌كل بانك مركزي از تزريق هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار ارز در بازار خبر داد و تاكيد كرد اگر در مقاطعي كه نرخ بالا مي‌رود، ارز به مقداري اضافه‌تري به بازار تزريق مي‌شود در مقطع زماني بعدي كنترل خواهد شد.

وي همچنين از مردم خواست ارزي را كه در خانه نگهداري مي‌كنند در حساب‌هاي ارزي بكار گيرند و خيال‌شان راحت باشد كه اصل و سود پول‌شان را به صورت ارزي دريافت خواهند كرد.
محمود بهمني در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بخشنامه بانك مركزي مبني بر ارائه سودهاي جذاب به حساب‌هاي ارزي اظهار كرد: «بسياري از مردم ممكن است در طول اين مدت ارز تهيه كرده باشند و در حال حاضر در خانه نگهداري مي‌كنند. اگر اين ارز را به سپرده‌هاي ارزي منتقل كنند بانك به آن‌ها سود مناسبي مي‌دهد.»
به گفته او در حالي كه پيش از اين سود حساب ارزي نيم تا دو درصد بود، حالا به چهار درصد رسيده و اوراق مشاركت ارزي هم شش درصد سود دارد.
رييس‌كل بانك مركزي درباره اقدام برخي بانك‌ها در زمينه ارائه سود يا اصل سپرده ارزي به صورت ريال به سپرده‌گذاران ارزي گفت: «بانك مركزي اين امر را اصلاح كرده است و هر كس كه سپرده ارزي دارد موقع دريافت اصل و سود سپرده اگر آن را به صورت ارزي درخواست كند بايد به همان صورت در اختيارش قرار بگيرد.»
وي در پاسخ به اين سوال كه بانك‌ها اعلام مي‌كنند ارز ندارند، گفت: «بانك مركزي به ميزان كافي بانك‌ها را شارژ مي‌كند و اگر آن‌ها ارز ندارند ما حتما در اختيارشان قرار خواهيم داد.»
بهمني درباره اينكه با چه ميزان تزريق ارز در هفته‌هاي گذشته نرخ ارز كنترل شد، گفت: «ما هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار در بازار تزريق مي‌كنيم. شما در نظر بگيريد كه سال گذشته 57 ميليارد دلار درآمد نفتي وجود داشت و با توجه به اينكه هر سال 52 هفته است بايد هفته‌اي بيش از يك ميليارد دلار در بازار بفروشيم تا پولش را به صورت ريال به حساب خزانه دولت واريز كنيم.»
وي ادامه داد: «‌در واقع اگر هفته‌اي يك ميليارد دلار در بازار بريزيم تازه بودجه‌اي كه بايد به دولت بدهيم را تامين كرده‌ايم و اگر در يك مقطع زماني مثل چند هفته پيش ارز به مقداري اضافه‌تري به بازار تزريق شود در مقطع زماني بعدي كنترل خواهد شد.»
وي اين امر را نشان‌دهنده قدرت دولت در كنترل بازار دانست و گفت: «بانك مركزي مي‌تواند 57 ميليارد دلار را در طول يك سال تبديل به ريال كند و به همين دليل خيال ما به هنگام بالا رفتن نرخ ارز راحت است چون به راحتي مي‌توانيم بازار را كنترل كنيم.»

هیچ نظری موجود نیست: